espressocafe.ro

vineri, 30 decembrie 2016

Teamnet Group

Teamnet Group se extinde tot mai mult,Teamnet Group este unul dintre principalii integratori de sisteme din regiune, iar colaborand cu AFT Design vor deschide, la inceputul anului 2017, primul centru din Romania de cercetare si productie a sistemelor autonome.

In centrul de cercetare se vor realiza trei tipuri de roboti autonomi: aeronave fara pilot, intr-o prima faza, urmand a fi planificata pentru urmatorii ani si realizarea de sisteme terestre si navale. Centrul va asigura dezvoltarea produselor de la stadiul de prototip si serie zero la productii de serie.
„In prezent, suntem in curs de operationalizare a centrului de cercetare si productie de sisteme autonome, situat in aproprierea aerodromului Clinceni. Pe langa produse deja cunoscute precum Hirrus UAV si aeronava tactica Signus, vom avea posibilitatea de a dezvolta si alte tipuri de sisteme autonome aeriene, in colaborare cu partenerii nostri din domeniul aviatiei si roboticii, precum Airbus si BlueBird. De asemenea, pentru anul viitor, ne propunem extinderea retelei de parteneri de profil la nivel regional”, a declarat Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group.
Prima aeronava autonoma romaneasca 100%, care este utilizata de autoritati pe plan international, este Hirrus UAV, care este realizat in colaborare cu AFT Design. Teamnet a realizat pentru Ministerul Afacerilor Interne din Serbia un sistem informatic integrat bazat pe tehnologii UAV (Unmanned Aerial Vehicles), GIS (Geographic Information System) și centre mobile de comandă și control.
Numarul aeronavelor fara pilot la nivel global, care sunt folosite de catre mari companii si foarte mari este estimat sa depaseasca 800.000 in anul 2021, de aproape opt ori mai mult comparativ cu nivelul acestui an, conform unui studiu realizat de Business Insider (BI) Intelligence.
Aeronavele fara pilot Enterprise au o capacitate de integrare de senzori cu o performanta mai mare fata de celelalte categorii si furnizeaza autonomie si stabilitate.
Grupul Teamnet a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de peste 110 milioane de euro in 2015, fiind prezent in ultimii ani in clasamentele regionale Deloitte.
Cu o experienta de 15 ani, Teamnet este unul dintre principalii integratori de sisteme din regiune, cu subsidiare în Romania, Turcia, Croatia, Serbia, Belgia, Elvetia si Republica Moldova.
Mie mi se pare foarte interesant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu