espressocafe.ro

luni, 30 ianuarie 2017

Miscare sau comoditate?

Ce reprezinta pentru unii Saptamana Europeana a Mobilitatii? Ca sa afli tot ce te intereseaza pe aceasta tema vezi pe site-ul oficial. Cu toate ca transportul in comun in marile orase este indiscutabil cel mai bun mod de a te deplasa oriunde doresti, indiferent ca este vorba de o deplasare si de la serviciu sau cand vrei sa mergi la cineva care locuieste intr-o parte mai indepartata a orasului in care locuiesti.
Ar trebui sa incercam, macar in Saptamana Europeana a Mobilitatii, sa facem ceva si pentru noi, si alegem alt mod de deplasare cum ar fi: bicicleta, mersul pe jos, sau orice alt mijloc de deplasare nepoluant. 
Macar in weekend ar trebui sa profitam si renuntam la autoturisme si sa incercam sa facem un pic de miscare, gandindu-ne ca mersul pe jos este foarte bun pentru sanatatea noastra si nu in al doilea rand si pentru cei din jurul nostru care inspira fumul si praful pe care il raspandim in aer conducand autoturismele noastre. 
Santeti liberi sa alegeti modul de deplasare cel mai eficient, dar si cel mai putin poluant, de aceea mersul pe jos este foarte sanatos, dar in anumite conditii bicicleta va poate ajuta sa ajungeti intr-un timp mai scurt in locul in care va doriti. 
In ziua de azi ne confruntam cu o mare aglomerare de masini, care, cu toate ca ne fac viata mai usoara, din alt punct de vedere acestea prin emisiile pe care le degaja ne pot inrautati starea de sanatate pe care noi o cam neglijam. 
Stim cu totii ca este foarte greu sa renuntam la masina personala pentru anumite deplasari in oras, si nu numai, dar ar trebui sa folosim si alte mijloace de transport, cum ar fii transportul in comun in marile orase, asta reducand gradul de poluare si ar influenta pozitiv sanatatea noastra si a celor din jur.
Ce spuneti, sunteti dispusi la o asemenea provocare de a incerca sa nu mai circulati cu propriile masini, sa folositi transportul in comun in marile orase, bicicleta, sau oricare mijloc de transport nepoluant?
Daca sunteti de acord accesati pagina de Facebook, si veti afla mai multe amanunte despre Saptamana Europeana a Mobilitatii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu